ייצוג בוועדת ערר לפי חוק התכנון והבנייה

תוכן עניינים

ועדת תכנון ובנייה דחתה את בקשתכם להיתר בנייה או שימוש חורג בקרקע? ניתן לערער על ההחלטה בפני ועדת ערר מחוזית. איך ומתי מגישים ערר על החלטת ועדה מקומית לתכנון ובנייה? ולמה עדיף לעשות את זה עם ליווי וייצוג משפטי? כל התשובות במאמר הבא!

כל מהלך של בנייה או שימוש אחר בנכס מקרקעין, צריך לעבור אישור של הוועדה המקומית לתכנון ובנייה, הפועלת ברשות בה נמצאת הקרקע. הוועדה, המורכבת מנבחרי ציבור מקומיים, היא הגוף שרשאי להנפיק היתרי בנייה בתחומי הרשות המקומית. ההיתרים ניתנים בהתאם לתקנות התכנון והבנייה ולגבי שטחים עליהם חלה תוכנית בניין עיר (תב”ע) מאושרת.

הוועדה מחויבת למסור את החלטתה למבקש בתוך שלושה חודשים מיום הבקשה. פרוטוקול הוועדה ובו ההחלטה, מועבר למגיש הבקשה. במקרים בהם החלטת הוועדה מתעכבת או שהוועדה מסרבת לבקשה, המבקש יכול לערער על ההחלטה בפני ועדת הערר המחוזית, או לפנות לבית המשפט.

ניתן להגיש ערעור על החלטות של הוועדה המקומית לתכנון ובנייה בנושאים כמו היתרי בנייה, היתרי שימוש בקרקע, הקלות בנייה, הגבלות בנייה או שימושים חורגים בקרקע.

ועדת ערר תכנון ובנייה

ועדת ערר לתכנון ובנייה, היא ועדה מחוזית, המטפלת בערעורים של כל מי שרואה עצמו נפגע מהחלטה של הוועדה המקומית לתכנון ובנייה. כתב הערר, צריך להיות מוגש בתוך 30 יום ממועד החלטת הוועדה המקומית.

כדי להגדיל את סיכויי ההצלחה של הערר, כדאי קודם כל לדעת לאיזו ערכאה עדיף לפנות וכיצד להציג ולנסח אותו בצורה הנכונה והמדויקת, שתביא לתוצאות המקוות. לשם כך, חשוב להסתייע בייצוג משפטי של עורך דין תכנון ובנייה.

ועדת הערר דנה בפניות המגיעות אליה במועדים הקבועים בחוק. היא עוסקת בערעורים על החלטות של הוועדה המקומית לתכנון ובנייה, בסוגיות כמו סירוב לבקשה להיתר בנייה, סירוב לבקש להיתר לשימוש חורג בקרקע, בנושאים של איחוד וחלוקת שטחים, פיצויים כספיים בשל הפקעת קרקע, סירוב לאשר לבעל קרקע חיבור לתשתיות ועוד.

ועדות ערר מחוזיות, פועלות במחוז הצפון, מחוז חיפה, מחוז המרכז, מחוז תל אביב, מחוז ירושלים ומחוז דרום.

ליצירת קשר עם עו"ד עמית סלע התקשרו
052-599-3204 או שלחו פרטים:

ערר על החלטת ועדה מקומית לתכנון ובניה

ועדת ערר לפיצויים והיטל השבחה

ערעורים על החלטות של הוועדה המקומית לתכנון ובנייה בנושאי פיצויים לבעלי קרקעות והיטל השבחה, מוגשים לוועדת ערר מחוזית נפרדת.

ועדת הערר לפיצויים והיטל השבחה, דנה בערעורים של בעלי נכסי נדל”ן על החלטה של שמאי מכריע לגבי שומת היטל השבחה (מס המוטל על בעל נכס, המבקש להעלות את ערכו באמצעות הגדלת זכויות בנייה או תוספת בנייה).

נושא נוסף המגיע לשולחנה של ועדת הערר לתכנון ובניה, הוא תביעות פיצויים לפי פקודת הקרקעות (רכישה לצורכי ציבור). פקודת הקרקעות מקנה לממשלה את האפשרות להפקיע קרקעות פרטיות למטרות בעלות אופי ציבורי, תוך תשלום פיצויים לבעל הקרקע. כדי לזכות בערעור בנושא, צריך הנישום להוכיח שאכן נגרמה פגיעה לנכס המקרקעין שלו.

במסגרת זו עוסקת ועדת הערר לפיצויים והיטל השבחה, בערעורים על דחיית דרישות פיצויים של בעלי קרקעות, בגין פגיעה על ידי תוכנית למתקן גז ונזק שנגרם מהפעולות למימושה (על פי “חוק משק הגז הטבעי”) ופגיעות שנגרמו מהקמה, הפעלה או תחזוקה של מתקן נפט (על פי “חוק תשתיות להולכה ולאחסון של נפט על ידי גורם מפעיל”).

למה אתם צריכים ליווי משפטי?

הגשת ערעור לוועדת ערר מחוזית היא הליך מורכב, שכדי להבטיח את הצלחתו, מומלץ להיעזר בליווי משפטי של עורך דין מקרקעין. במחלקת התכנון והבנייה במשרדו של עורך דין עמית סלע בתל אביב, נצבר ניסיון רב בהליכי ערר שונים בתחום התכנון והבנייה וכן בהליכי המשפט המנהלי.

לסיכום

עו”ד עמית סלע הוא בעל ניסיון עשיר בתחום הנדל”ן, התכנון והבנייה וההתחדשות העירונית, העוסק בליווי משפטי של גופים פרטיים ומוסדיים. לצוות המשרד ידע רב בכל סוגי פעילות הנדל”ן ובטיפול בעסקאות מורכבות, לצד זמינות גבוהה ומתן שירות אישי, מסור ומקצועי.

עו''ד עמית סלע

עו''ד עמית סלע

עו״ד עמית סלע, עו״ד בכיר בתחום הנדל״ן, התכנון ובניה והתחדשות עירונית מזה כ-20 שנים, שותף בכיר (בעבר) באחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בישראל. עמית הינו מוסמך כמבקר פנים מטעם אוניברסיטת חיפה בהצטיינות יתרה וכן חבר בועדת מקרקעין של לשכת עורכי הדין.